Kultúrpont - 2018. január 17.

Tartalom:

Szinte nincs olyan család Magyarországon, amelynek a történetében így vagy úgy ne lenne jelen az első világháború. A harctereken sok százezren veszítették életüket, tűntek el vagy kerültek hadifogságba. A Budapesti Történeti Múzeum arra vállalkozott, hogy személyes sorsokon keresztül emléket állítson azoknak magyaroknak, akik a háború után a hazájuktól távol fogolyként éltek a világban.

 

A Solti György Zeneiskola fiatal növendékei különleges koncerttel ünnepelték az új évet. A MOM Kulturális Központban klasszikus és modern műveket is hallhatott a közönség. 

 

40. előadásához érkezett a Proscenion Drámaszínpad Megáll az Idő című darabja. A Gothár Péter rendezte filmklasszikus színpadi adaptációját legközelebb január 19-én láthatja a közönség a Radnóti Gimnáziumban. Az ELTE egyetemi színpadaként működő Proscenion Drámaszínpad mozgalmas évet tudhat maga mögött és idén is hasonlóan aktív lesz. A Megáll az Idő című előadásról és az idei tervekről Kati Gáborral, a társulat vezetőjével beszélgetünk. 

 

Hasonló videók