Kultúrpont - 2017. november 15.

Tartalom:

Élet és halál, születés és elmúlás, múlt és jelen- többek között ezeket a témákat fedezhetik fel a látogatók a Hegyvidék Galéria legújabb Lendvai Művészek című kiállításán. A rendhagyó tárlat négy szolvéniai alkotó munkáit mutatja be. 

 

Minden eddiginél színesebb programkínálattal várja majd az érdeklődőket a Beethoven Budán Fesztivál. Május 1-je és 7-e között összesen nyolc koncertet hallhat majd a közönség. A fesztiválhoz kapcsolódva most először zeneszerzőversenyt is rendeznek, ezen kívül filmvetítéseket és házi muzsikálásokat is tartanak. 

 

A magyar avantgárd úttörője  Kassák Lajos 130. éve született és 50 éve hunyt el. Ebből az alkalomból a Petőfi Irodalmi Múzeum és tagintézményei három kiállítást is szervezetek, hogy bemutassa Kassák munkásságát és azt a művészeti közeget, amelyben alkotott.  Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet tárlata a magyar avantgárd színház megszületését állítja a középpontba. Vendégünk Galácz Judit, a Bajor Gizi Színészmúzeum kiállításának társkurátora. 

 

Hasonló videók