Kultúrpont - 2016. október 12.

Tartalom:

A múltat és jelent köti össze nem mindennapi fényképeivel Kerényi Zoltán. A montázsok egy régi és egy mai kép összeillesztésével készülnek, így megelevenedik mindaz, amit anyáink, nagyanyáink láttak. A különleges képekből hamarosan a Klebelsberg Kultúrkúriában látható kiállítás. Vendégünk Kerényi Zoltán fotós.

 

Igazi hiánypótló kötet jelent meg 56-ról. Naszvadi Judit új könyvében ugyanis nem a hősöket hanem a hétköznapi embereket és történeteket kereste. A Mi 56-unk című kötetet az Ugocsa utcai könyvtárban mutatták be. 

 

Mindketten a Folyamat Társaság tagjai, mindketten tereket fognak át síkban alkotott művészetükkel és most mindkettejüknek kiállítása nyílt a Barabás Villában. Oláh Tamás gobelinművész és fia, Oláh Máté Gergő grafikus és fotóművész munkái sok ponton kapcsolódnak – ám ez a kézfogás leginkább a közös kiállítás miatt jött létre. A festmények és a fotók kérdeznek egymástól és válaszolnak egymásnak, egyfajta párbeszédet helyettesítenek – vagyis ami a valóságban az apa halála miatt nem lehetséges, az a Barabás Villa falain, a látogatók szeme láttára megvalósul. 

 

Hasonló videók