Kultúrpont - 2014. június 25.

Tartalom:
Három magyar film jutott be a Hirosimai Nemzetközi Animációs Filmfesztiválra, amely a műfaj egyik legrangosabb seregszemléje. Mind a három animáció a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatóinak munkája. Ez óriási megtiszteltetés az egész országnak – mondta Karas Mónika a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának elnöke. 

A Koreai Nemzeti Veteránok Kulturális és Művészeti Egyesület tagjainak nyílt kiállítása a Koreai Kulturális Központban, Koreai festők színes palettája címmel. A tárlat joggal viseli ezt a címet, hiszen a 25 művész 150 alkotása valóban sokszínű, ötvözi a hagyományos koreai festészeti stílust az európai technikákkal. Az eseményre a kiállító művészek is ellátogattak hazánkba.

A fővárosban tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Múzeumok Éjszakáját. A látogatói adatok összesítése még folyamatban van, de várhatóan rekord számú érdeklődőt vonzott a programsorozat. A Hegyvidék sem maradt ki a nagyszabású kulturális programból. A hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény és Galéria hatodik éve, hogy csatlakozott az eseményhez, új kiállítással, bábelőadással, koncerttel és Jókai bablevessel várta az érdeklődőket.

Hasonló videók